hi.. kali ini berkongsi tip party supplies in melaka.

saya bermula dalam biz ini dengan menyediakan sendiri majlis harijadi anak-anak saya. saya faham adakalanya ibu bapa ingin meraikan secara peribadi dengan ahli keluarga sahaja, tetapi masih ingin menyelitkan elemen comel dalam persediaan anda. Iya siapa yang tak teruja melihat party yang comel kan? bukan anak anda sahaja yang gembira, ibu bapa juga gembira kerana hajat tercapai…

ok quick tip kali ini adalah beli barangan party siap dijual untuk tambah keceriaan pada majlis anda. ia sesuai bagi ibu bapa yang sibuk, dan ada masa yang suntuk untuk menyediakan party.. barangan ini biasanya sedia digunakan, comel, dan anda tak perlu bersusah-payah memikirkan cara menghias party anda.

baru-baru ini saya menemui satu tempat yang menjual party supplies in melaka yang agak comel dan murah (bawah RM10).. ia sesuai untuk mereka yang ingin sediakan majlis pada skala yang kecil 10-20 orang, kerana bilangan party pack setiap satu adalah maksima 10 keping sahaja. apa yang istimewanya, di tempat ini, semua barang dekorasi asas ada dijual, TETAPI, dalam jumlah yang tidak begitu banyak.. ia hanya satu sudut di kedai yang akan saya kongsikan nanti..

party supplies in melaka ini boleh dibeli di:

party supplies in melaka

Kinghin Sdn. Bhd.

No. 2, Jalan BPM 2

Taman Bukit Piatu Mutiara

75150 Melaka.

KINGHIN adalah pembekal bahan bakeri terbesar di Melaka.

No. Telefon : 06-2822198

Dibuka 9 pagi hingga 9 malam (Isnin hingga Sabtu)

Lokasi : Di bangunan belakang JAKEL dan ARIANI MELAKA. Sekiranya anda melihat JAKEL atau ARIANI, susur ke bahagian belakang bangunan tersebut dan anda akan berjumpa Kinghin Sdn. Bhd.

Antara alatan yang dijual adalah fancy plates, banner, lantern with bulb (cute sangat), fancy paper straws, popcorn cup, paper goodie bags, pompom balls, cupcake cups, pop corn cups, polkadot balloons, plastic table cover (cute & simple) dari rangkaian brand PARTY FETE.

ia memang a cute onestop party supplies in melaka dan maybe anda boleh beli barang-barang baking di situ juga since kedai tu adalah pembekal barangan baking. Tip: jika anda menjadi ahli KINGHIN, anda mendapat diskaun 10% untuk setiap barangan party dan barang lain yang bukan makanan :)

ok tip lagi, jika tetamu anda agak ramai, buat meja party bertema untuk si kecil anda dan kawan-kawannya sahaja :)

so ini antara barangan yang saya beli dan lihat di sana:

party supplies in melaka

party supplies in melaka

party supplies in melaka

party supplies in melaka

party supplies in melaka

ok last but not least, anda juga boleh beli barangan PARTYFETE ini secara online di (KLIK LINK DIBAWAH):

PARTY FETE LAZADA

kedai sebenar PARTY FETE ini terdapat di Straits Quay, Penang. Untung orang Penang naa, boleh pi kedai teruih hehe!!

UPDATE: barangan party supplies brand PARTYFETE ini juga boleh didapati di JUSCO AEON, Lebuh Air Keroh, Melaka ya. Bukan aeon bandaraya ya tapi di air keroh, berdekatan kompleks mahkamah dan Melaka Mall! Barangan party supplies di Jusco adalah lebih lengkap dan BANYAK. Saya memang sarankan anda ke sana. Cari di hadapan lovely lace, tingkat atas! Selamat bershopping!

ok sekian party supplies in melaka. bye..